Lande

Skiferie i Schladming

SkiområdetSkihytterBureauer
Turistinformation
Tourism Association Schladming
Erzherzog Johann Strasse 213
A-8970 Schladming

Tel: +43 3687 22268 0
Fax: +43 3687 24138

[email protected]
www.schladming.at

Skiferie i Schladming
Schladming er en smuk og travl, fungerende by fra 1400 tallet beliggende i Schladming Ramsau/Dachstein regionen af Enns dalen. Skiferie i Schladming er meget populært blandt de lokale Østrigere der kommer her for at nyde den ro og fred der præger dette område. Schladming er velegnet for par og grupper der gerne vil have en masse intensivt skiløb i et rart og afslappet miljø. Schladming beskrives ofte som et paradis for den let øvede skiløber. Der vil nok være mange der har hørt om Schladming i forbindelse med World Cup slalom ved nattetide, da selve byen for alvor liver op i forbindelse med denne konkurrence.

Skiløb i Schladming
Schladming har to bjerge, Planai og Hochwurzen som i 1998 blev forbundet via højhastigheds 4 stols lifte til de nærliggende toppe Reiteralm og Hauser Kaibling der strækker sig helt op til 2.000 meter. Det betyder at regionen byder på 200Km pister der serviceres af 100 lifter - et stort område der kan tilgås med et enkelt skipas.
Det kan anbefales begyndere at starte med at løbe på ski i Rohrmoos der ligger ved foden af Hauser Kaibling. Her er en række let tilgængelige og brede pister der ligger godt i læ for elementernes rasen.
For den lettere øvede er der masser af blå og røde pister højere oppe på bjerget hvor man kan arbejde sig igennem et fantastisk alsidigt skiterræn i Hochwurzen og Reiteralm.
De øvede skiløbere bliver nødt til at prøve kræfter med World Cup pisterne her i området, eller den krævende 7.7 kilometer lange piste ned til Hochwurzen dalen. Pudsigt nok har Schladming ikke rigtig noget off piste af nævneværdig grad hvilket må siges at være atypisk i forhold til de øvrige østrigske skisportssteder. Til gengæld kan man få masser af udfordringer blot 20 minutter væk fra Schladming hvis man tager en tur op på Dachstein gletscheren. Her kan man løbe på ski hele året.
Da Schladming ikke ligger højere end 725meter over havet har de i området investeret i snekanoner der dækker mere end 90% af pisterne. Dette sammenholdt med at alle psiterne ligger nordvendt giver god snedækning i hele sæsonen.

Snowboard i Schladming
Schladming kan byde både på en terrænpark og tre half pipes til snowboarderne.

Afterski i Schladming
I Schladming får du altid en god autentisk østrigsk afterski oplevelse. Bycentrum består udelukkende af gågader og byder på en ekstremt hyggelig og charmerende østrigsk arkitektur. Her finder du mere end 40 restauranter der kan servere både klassiske lokale retter såvel som internationale klassiske retter. Selve Afterski livet koncentrerer sig omkring 3 bryggerier i byen der alle brygger hvedeøl. Derudover findes der et par diskoteker for natteravnene.

Vinter aktiviteter i Schladming
Om aftenen kan man hygge sig med den oplyste bobslædebane eller tage turen gennem byen på kælk. Derudover kan man i løbet af dagen køre på skøjter, bade, paraglide og flyve varmluft ballon.

Fakta om skiområdet

Her får du de kolde fakta om Schladming.

Kilometer piste
-
-
-
-
Antal piste
-
-
-
-
Antal lifte
-
-
-

Tip en ven