Lande

Skiferie Kaprun

SkiområdetSkihytterBureauer
Turistinformation
Kaprun Information
Salzburgerplatz 601
A-5710 Kaprun

Tel: +43 (0)6547 86430
Fax: +43 (0)6542 72032

[email protected]
www.zellamsee-kaprun.com

Skiferie i Kaprun
Kaprun, som ligger lidt syd for Salzburg, er en hyggelig og smuk tyrolsk by der holder fast i sine oprindelige landmands rødder. Kaprun byder som sådan på spændende og udfordrende skiløb hele året rundt, og for skiløbere i alle niveuaer.
Kaprun ligger sammen med naboområdet Zell am See lige op til skisystemet bedre kendt som Europa Sport Region, der er et af Østrigs foretrukne skisteder med mere end 2 millioner skigæster hvert år. Europa Sport Region består af 130Km pister hvoraf de 50Km befinder sig på Kitzsteinhorn gletcheren hvor kan man fornøje sig med skiløb 365 dage om året. De resterende 80Km pister befinder sig på bjergte Schmittenhohe beliggende i Zell am See.
Skiområdet i Kaprun er særligt velegnet til den mere øvede skiløber der er på udkig efter en by der kan byde på den velkendte lokale østrigske charme og atmosfære. Kaprun udmærker sig da også ved, at være kendt som et af de mere fornuftigt prissatte områder i Østrig.

Skiløb i Kaprun
Skiløb i Kaprun foregår i 3 hovedområder - et lokalt område på Maiskogel, gletcherpisterne på Kitzstenhorn og Schmittenhohe i Zell am See. Alle tre områder kan nås med lokale busser, og er tilgængeligt med et enkelt skipas der dækker det hele.
Nybegyndere på ski i Kaprun vil nok få mest ud af at boltre sig i Maiskogel området. Dette område tilgås med kabelbane fra byen, og byder på en række "rare" blå pister omgivet af træer og forbundet med træklifter.
Kitzensteinhorn gletcheren er så høj, at her findes skiløb i alle sværhedsgrader. Også her kan findes nogle af de mindre svære pister for den ikke særligt øvede skiløber. Kitzensteinhorn området tilgås via gondoler fra byen. Størstedelen af pisterne her i området er røde, og intet mindre end et system bestående af 20 lifter bringer skiløberne rundt på gletcheren og til de højeste punkter i Kaprun - der er beliggende i 3.029 meters højde over havet.
Der er også mange gæster der hvert år benytter sig af sommer skiløb på gletcheren, både i Kaprun, men så sandelig også i det lidt mere sofistikerede Zell am See der ligger 5Km fra Kaprun.
Zell am See byder på godt 75Km solfyldte pister med udgangspunkt i bjerget Schmittenhohe. Schmittenhohe byder hovedsageligt på skiløb for den mere øvede skiløber, og selvfølgelige for eksperten der kan bolte sig med de mange sorte pister inde imellem træerne, en masse pukkelpister og Schutt som er er en 6Km sort piste med et fald på 1.200 meter der går hele vejen ned til byen.
Hvis vejret ikke er med os, er snekanonerne det ihvertilfælde. Zell am See´s snekanon system dækker mere end 66% af alle pisterne i området.

Snowboard i Kaprun
Der er også noget for snowboarderne i Kaprun. På Schmittenhohe finder du en boarder cross, og på selve gletcheren på Kaprun ligger en kæmpe fun park for snowboardere.

Afterski i Kaprun
På trods af byen størrelse (som ikke er særlig stor) er after ski rigtig godt i Kaprun, godt krydret med autentisk østrisk bjerg-atmosfære. Her er masser af barer og restauranter - nogle af de mere kendte er Music Café, Skialm og Pavillion. Zell am See byder på et endnu mere varieret after ski program, og er kun en kort køretur væk, for dem der har ønsker om mere end det Kaprun kan byde på.

Vinter aktiviteter i Kaprun
Som så mange andre østrigske skisportssteder finder du også i Kaprun rigtig mange dejlige sti-systemer som man kan få lange gode vandreture ud af, du kan svømme, løbe på skøjter eller tage ture på snesko.

 

Fakta om skiområdet

Her får du de kolde fakta om Kaprun.

Kilometer piste
-
-
-
-
Antal piste
-
-
-
-
Antal lifte
-
-
-

Tip en ven