Lande

Skiferie Val Thorens

SkiområdetSkihytterPistekortWebcamsBureauer
Turistinformation
Office De Tourisme
Maison de Val Thorens
F-73440 Val Thorens

Tel: +33 (0)4 79 00 08 08
Fax: +33 (0)4 79 00 00 04

[email protected]
www.valthorens.com

Skiferie i Val Thorens
Val Thorens er et af de velkendte franske skisportssteder beliggende i Belleville dalen og en del af Les Trois Vallees. Val Thorens er med sine 2.300 meter det højest beliggende skisportssted i de franske alper. Sådan en højde giver i sagens natur snesikker skiferie og en fantastisk udsigt til Peclet gletcheren. Skibyen er bygget til formålet og har derfor masser af skiboliger og skilejligheder med skiløb direkte fra hoveddøren. Val Thorens er det foretrunke skiområde for mange øvede skiløbere og snowboardere fordi man altid er sikker på sneen og det store udvalg af udfordrende skiløb.

Skiløb i Val Thorens
Val Thorens består af 140Km pister fordelt på 54 forskellige ture som er bundet sammen af 30 lifter. Det højeste punkt er 3.230 meter over havet og alt skiløbet foregår over trægrænsen. Dette giver et skiløb i store åbne områder hvor de nordvendte pister er særligt kendt for at holde en fantastisk snekvalitet i hele Val Thorens´s usædvanligt lange sæson der løber fra November til Maj.
Nybegyndere på ski har deres eget område i Val Thorens hvor 3 lifter bringer dem omkring. Når de er klar til det, har området en masse blå pister man kan øve videre på. Øvede skiløbere kan køre i størstedelen af området. Mere end 50% af området består af røde pister, og langt de fleste er både lange og brede hvilket giver et fedt skiløb hvis man godt kan lide at cruise.
Val Thorens byder på nogle fantastiske muligheder for den erfarne skiløber. Lige fra de stejle pister omkring Cime de Caron til pulversne områderne på Peclet gletcheren. Off piste skiløbet i Val Thorens siges at være det bedste i de tre dale (Le Trois Vallees), men det anbefales på det kraftigeste at man kun kører guidede ture, da der er stor risiko for laviner. Val Thorens giver selvfølgelig hurtig adgang til resten af skiområdet i Les Trois Vallees og dette områdes godt 600Km pister. Således kan du på skiferie i Val Thorens også udforske skiområderne Courcheval, Meribel og Les Menuires.
Val Thorens blev bygget tidligt i 70´erne, og der blev lagt mange kræfter i at undgå at etablere endnu en af de kedelige standard skisattelitbyer. Således blev der lagt vægt på brugen af lokale materialer og byen blev bygget i stil med Savoie arkitekturen ligesom resten af regionen. Alt dette resulterede i en hyggelig og stilfuld atmosfære. Alle faciliteter i byen findes stort set indenfor gå-afstand fra gågaden i Val Thorens, og der er masser af skibeboelse der tilbyder skiløb direkte til og fra pisterne. Med 70 restauranter er der masser af vælge imellem når man vil ud at spise, hvadenten man vil have fransk, italiensk eller det lokale savoyard køkken.

Snowboard i Val Thorens
Der er ingen snowboard informationer om Val Thorens i øjeblikket.

Afterski i Val Thorens
Val Thorens har godt gang i afterskien, her kan du både finde stille vinbarer og britisk inspireret pub liv og ikke mindst hele 7 natklubber at vælge imellem.

Vinter aktiviteter i Val Thorens
Lang størstedelen af aktiviteterne drejer sig om skiløb og snowboarding i Val Thorens, men der rører sig også et livligt snescooter publikum, såvel som falskærmsture med ski og ture på snesko også er en mulighed. Val Thorens har også et kæmpe indendørs sports center hvor du kan gå løs på klatrevægge, spille hockey, fodbold og tennis samt svømme.

Fakta om skiområdet

Her får du de kolde fakta om Val Thorens.

Kilometer piste
0
200
250
150
Antal piste
0
-
-
-
Antal lifte
-
-
-

Tip en ven