Lande

Skiferie i Les Arcs

SkiområdetSkihytterPistekortWebcamsBureauer
Turistinformation
Les Arcs / Bourg-Saint-Maurice Office De Tourisme
105 Place de la Gare
F-73700 Bourg Saint Maurice

Tel: +33 (0)4 79 07 12 57
Fax: +33 (0)4 79 07 12 57

[email protected]
www.lesarcs.com

Skiferie i Les Arcs
Skiferien i Les Arcs foregår i en række dejligt beliggende byer i Haute Savoie regionen i Frankrig. Tilsammen bliver disse byer den erfarne skiløbers paradis, og er som sådan da også samlet i et af de største skikomplekser i verden pudsigt nok kaldet Paradiski. Les Arcs byen er en af de typiske franske "jeg er bygget til lejligheden" skibyer, hvorfor beliggenheden er helt perfekt hvis du godt kan lide at træde lige ud af hoveddøren og stå på ski.

Skiløb i Les Arcs
Skiferie i Les Arcs byder på løb i alle niveauer både for skiløbere og snowboardere. Et effektivt liftsystem bringer dig rundt i området med en sådan fart, at der ikke er nævneværdige køer i området.
Les Arcs omfatter 5 bykomplekser, hvoraf kun en af dem var på stedet oprindeligt - nemlig Peisey Nancroix. De øvrige 4 byer kaldet Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 og Arc 2000 byder på skiløb fra 1600 meter over havet, helt op til 3.225 meter over havet. Her får du skiløb på 118 pister der dækker mere end 200 kilometer præpareret område.
Skiterrænet i Les Arcs byder på et mangfoldigt sammensat terræn og mange forskellige snetyper. Lige fra de mange træbesatte pister i de lavere regioner, til skiløb på gletcher på toppen.
Nybegyndere på ski kan lære den "ædle" kunst ved at anvende den kendte og lokalt udviklede indlæringsteknik kaldet Ski Evolutif i Arc 1600, Arc 1800 og Arc 1950 hvor der er mange lette pister og fantastisk flot landskab.
De mere øvede skiløbere og eksperterne får også kam til håret med masser af røde og blå pister at cruise på, op til masser af fedt off-piste terræn lidt højere oppe. Der er også mange af de traditionelle udfordrende sorte franske pister, ikke mindst stedets legendariske piste med udspring i Aiguille Rouge og et fald på over 2000 meter. Pisten er en af de længste sorte i verden.
Hvis du er ude på at udforske hele Paradiski området kan du på få minutter komme til La Plagne med Le Vanoise Express kabellift. I La Plagne får du mere end 420 kilometer præpareret piste - så her skulle nok være noget at gå i gang med.

Snowboard i Les Arcs
Hvis du er til snowboard bliver der kræset godt for dig i Les Arcs området. Du må løbe i hele terrænet (som er overordentligt stort) og Paradiski regionen huser hele to boarder cross, fire sneparker og to half pipes.

Afterski i Les Arcs
De resorts der er bygget til formålet danner en udmærket base for skiløberen i Les Arcs. Hver by har sin egen stil, og navngivet efter den højde de ligger i. Arc 1600 er den originale og den mest familievenlige by mens Arc 1800 er den største og den mest livlige. Det er da også i Arc 1800 langt de fleste butikker og restauranter ligger. Arc 2000 er den højest beliggende og således også den by der i Les Arcs området ligger tættest på gletcheren. Arc 2000 og Arc 1950 som er under opførelse og forventes færdig her i 2008 betegnes som "selvforsynende" - hvilke må forventes at betyde, at de hver især har alle de tilbud man kan ønske sig som skiløber. Langt den overvejende del af indkvarteringen foregår i lejligheder med egne faciliteter, men selve området byder på mere end 90 barer og restauranter.

Vinter aktiviteter i Les Arcs
Som noget særligt kan man i Les Arcs komme ud at køre hundeslæde i terrænet hvilket er en særlig oplevelse som ellers kun er få mennesker forundt. Derudover kan du komme ud at køre snescooter, gå ture på snesko, køre sne-cykel, spille squash og komme i fitness center.

Fakta om skiområdet

Her får du de kolde fakta om Les Arcs.

Kilometer piste
-
-
-
-
Antal piste
-
-
-
-
Antal lifte
-
-
-

Tip en ven