Lande

Skiferie i Méribel

SkiområdetSkihytterPistekortBureauer
Turistinformation
Office du Tourisme de Méribel
B.P. 1
F-73550 Méribel

Tel: +33 (0)4 79 08 60 01
Fax: +33 (0)4 79 00 59 61

[email protected]
www.meribel.net

Skiferie i Meribel
Meribel les Allues nok bedre kendt som Meribel er et meget populært skisted med direkte adgang til det kæmpestore skiområde Les Trois Vallees. Meribel er beliggende i den midterste dal og herfra kan man som skiløber udforske et af de største liftforbundne skiområder i verden mens man til daglig bor i et hyggeligt skiområde med masser af aktiviteter. Meribel blev etableret af en englænder tilbage i 1930´erne og den britiske indflydelse på stedet mærkes tydeligt, selv i vore dage. Som sådan er Meribel fortsat et af de mest foretrukne steder for britiske skigæster.

Skiløb i Meribel
Meribel består af 2 forskellige områder. Meribel 1450 og Meribel Motteret der ligger 1800 meter over havet. Meribel 1450 er den centrale del af Meribel området og det er da også her størstedelen af faciliteterne findes og her langt de fleste lifter udgår fra. Motteret er et mindre og mere stille område med rigtig mange skiboliger og skihytter der tilbyder muligheden for at stå på ski direkte fra hoveddøren. Tilsammen udgør disse to områder et rigtig godt og omfattende område med 150Km pister hvoraf der er 22 grønne pister, 22 røde pister og 10 sorte pister. Meribel dalen løber fra nord til syd hvilket betyder at skiløbere får det maksimale ud af vejret hele dagen, og som sådan kan følge solen hele dagen.
Lift systemet i Meribel består af 16 højhastigheds gondoler hvilket er mere end noget andet skiområde i hele verden. Ud over gondolerne er der 33 lifter til at transportere skiløberne rundt i området. Alle disse lifter betyder naturligvis at man som skiløber i Meribel meget sjældent oplever ventetid ved lifteren.
Der er mange begynderpister i området omkring Altiport i 1700 meters højde. De mere øvede skiløbere kan stort set benytte hele området da der er både blå og røde pister der kan tilgås fra størstedelen af lifterne.
De højest beliggende lifter leder op til toppen i 3.220 meters højde hvor man finder noget af det mest spændende og udfordrende skiterræn. Herfra løber nogle fantastiske pister ned fra toppen af Mont Vallon og Mont de la Chambre.
Der er nogle helt suveræne muligheder for off-piste skiløb i Meribel, særligt findes der nogle gode områder omkring Mont de la Chambre, Les Plattiers og Roc de Fer.
Hvis Meribel og Mottaret områderne ikke er udfordring nok, er der direkte adgang til resten af Le Trois Vallees området og de godt 600Km pister dette område kan byde på. Her kan man tage gondolen mod øst og løbe Courchevel og La Tania tyndt, eller man kan tage en gondol mod vest og løbe i områderne Les Menuires, St. Martin-de-Belleville og Val Thorens.

Snowboard i Meribel
Både Meribel og Mottaret området har sneparker med masser af fede faciliteter til snowboardere.

Afterski i Meribel
Skiområdet Meribel blev designet så det fastholdt den traditionelle lokale arkitektur fra regionen. Dette bevirker at Meribel virker meget by-agtig med dens chaleter bygget af træ og sten, såvel som det lokale marked med de autentiske bistroer og cafeer. Meribel byder på et bredt udvalg af butikker, barer og restauranter, såvel som mange muligheder for at bo, både på hotel eller i et af de charmerende chaleter.
I Meribel finder du 30 barer og 4 natklubber, heriblandt nogle af mest populære som Dick´s Tea Bar og The Loft.

Vinter aktiviteter i Meribel
Hvis man skulle ønske sig andet end skiløb på skiferien i Meribel er der en del andre aktiviteter man kan hygge sig med. Heriblandt kan nævnes ture på sne-sko, is-klatring, snescootere, bowling, svømning, biografture samt spa og fitness.

Fakta om skiområdet

Her får du de kolde fakta om Méribel.

Kilometer piste
15
70
55
10
Antal piste
-
-
-
-
Antal lifte
15
19
14

Tip en ven