Lande

Skiferie i Avoriaz

SkiområdetSkihytterPistekortForsikringWebcamsBureauer
Turistinformation
Office de Tourisme d'Avoriaz 1800
Place Centrale
F-74110 Avoriaz

Tel: +33(0)4 50 74 02 11
Fax: +33(0)4 50 74 24 29

[email protected]
www.avoriaz.com

Skiløb i Avoriaz
Avoriaz ligger i 1800 meters højde og er en del af det gigantiske Portes du Soleil skiområde. Det er et topmoderne skisportssted der er bygget så du kan få skiløb direkte fra hoveddøren hvis du ønsker dette.
Der er ingen adgang for biler på hele skisportsstedet. Dette gør Avoriaz særligt attraktivt og sikkert for hele familien. Al transport for skiløberne foregår til fods, eller via de romantiske slæder trukket af heste.

Portes du Soleil er et fantastisk skiområde der omfatter mere end 650km pister, to lande - Frankrig og Schweiz - og et dusin ski byer. Avoriaz er et af de mest populære skiområder i dette område. De nordvendte pister og den høje beliggenhed har gjort Avoriaz kendt for sine fantastiske sneforhold. Her får du ekstremt udfordrende pister og meget børnevenlige pister - altsammen indenfor 2 timers afstand fra Geneve.

Skiferie i Avoriaz
Avoriaz byder på gode transportpister rundt om toppen af byen og skiskolen har et godt ry. For den letøvede skiløber er alle Portes du Soleils 650Km tilgængeligt, og hvis man har lyst kan man tage morgenmaden i Frankrig, og frokosten i Schweiz.
For den øvede skiløber er der nogle særlige udfordringer i dette område, som man simpelthen SKAL prøve. Le Mure eller Muren er en af de mest udfordrende pister i Europa - og den finder du et stenkast fra Avoriaz inde i Schweiz. Her får du 300m fald (det føles næsten lodret). I toppen af Le Mure er der pukler så store som folkevognsrugbrød, og falder du på det første stykke er pisten så stejl, at du er sikker på en ret hård medfart på ryg og mave de første 2-300 meter.
Du finder også World Cup styrtløbsbanen i Les Hauts Forts og masser af fedt off-piste skiløb. For dem der er til Langrend byder Avoriaz på 48km spor lokalt i Avoriaz området, og godt 95km langrendspister i Portes du Soleil.

Snowboard i Avoriaz
Avoriaz har været et tilløbstykke for snowboardere lige siden sportens oprindelse. Avoriaz var da også det første skiområde der byggede en decideret snowboardpark og en half pipe i 1990´erne. Nu er der hele tre snowboard parker i Avoriaz - en af dem udelukkende dedikeret til snowboard begyndere. I Avoriaz finder du et af de bedste skiområder i Europa for snowboardere.

Afterski i Avoriaz
Avoriaz byder på mere end 30 forskellige restauranter. De byder på en bred vifte af forskellige "køkkener" - og i alle forskellige prislag. Du finder mange barer og et par natklubber, Afterski i Avoriaz er aldrig kedeligt, og da der ikke er biler i hele byområdet er det også forholdsvis sikkert at komme hjem i et stykke fra de sorte natpister.

Vinter aktiviteter i Avoriaz
Der er mange forskellige andre aktiviteter man kan hygge sig med i Avoriaz, herunder skøjteløb, bowling og vandreture på snesko. Du finder også et træningscenter, sauna, hot tub, en biograf og mange fantastisk smukke vandrestier.

Fakta om skiområdet

Her får du de kolde fakta om Avoriaz.

Kilometer piste
9
160
383
98
Antal piste
3
24
14
6
Antal lifte
15
82
99

Tip en ven